Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 18. Olağan Kongresi, gerçekleştirildi

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Gençlik Örgütü ve Yönetim Kurulu başkanlığına Enver Gürkan Tekiner getirildi.

Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 18. Olağan Kongresi’ne Genel Sekreter Tufan Erhürman, milletvekilleri Doğuş Derya, Özkan Yorgancıoğlu, Birikim Özgür, Ahmet Gülle, Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, MYK üyeleri ve çok sayıda Gençlik Örgütü üyesi katıldı.

ERHÜRMAN

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman kongrede yaptığı konuşmada, toplumu dönüştürme görevinin parti içerisindeki gençlere ait olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununda uzun süreden beridir özlenen hareketliliğin yaşandığı bir döneme girildiğinin altını çizen Erhürman, “Belki de en çok çalışmamız gereken dönemlerden birine giriyoruz” dedi.

Kıbrıs sorununda yaşanan hareketlenmenin yanı sıra ülkede erken genel seçimlerin de konuşulduğuna dikkat çeken Erhürman, hem referandum hem de erken seçimlerin aynı döneme rast gelebileceğini ifade etti.

CTP’nin görevlerinin sadece seçimlerle sınırlı olmadığını kaydeden Erhürman, sol bir parti olduklarını ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da sol partilerin sadece iktidar hedefiyle yaşayan partiler olmadığına vurgu yaptı.

Sol partilerin vizyonlarının her zaman toplumu dönüştürmek olduğunu belirten Genel Sekreter Erhürman, toplumu dönüştürmede en büyük görevin parti içindeki gençlere düştüğünü ifade etti.

TOMGÜSEHAN

Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, Kıbrıs’ta barış ve çözümün hiç olmadığı kadar yakın olduğunu belirtti.

CTP Gençlik Örgütü’nün 20 yıllık tarihine bakıldığı zaman, Kıbrıs’ta barış ve çözüm için birçok örgütten çok daha fazla mücadele ettiğini kaydeden  Tomgüsehan, sokağa çıkıp eylem yapmaktan korkulduğu dönemlerde partili büyüklerinin sokakta olup mücadele verdiklerine değinerek, tekrardan barışa yaklaşıldığı bu günlerde CTP’nin yeniden sokakta olup eylemlerdeki yerini alması gerektiğini dile getirdi.

1474284519.jpg

ÇALICI

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin 17. Dönem Başkanı Turgut Çalıcı, kendisinden önceki dönem görev yapan arkadaşlarından bayrağı devraldığında bir takım sıkıntılar bulunduğunu ve bu sıkıntıları aşmak için göreve geldiklerini, geriye  dönüp baktıkları zaman sıkıntıları aşarak bayrağı yeni yönetime devrettiklerini ifade etti.

İleriki  sürecin her zamankinden çok daha zor olacağına değinen Çalıcı, ufukta bir erken seçim ve referandumun görüldüğünü dile getirdi.

Çalıcı, bu nedenle göreve yeni gelen yönetim kurulunun her zamankinden daha sıkı çalışması gerekeceğin ifade etti.

TEKİNER

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na seçilen  Enver Gürkan Tekiner ise geçmişte yapılan referandum döneminde CTP’nin verdiği mücadelenin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

İçinde bulunulan sürecin gençleri heyecanlandırdığına vurgu yapan Tekiner, “CTP gençliğinin barış sürecinde geçmişten bugüne öncü rol üstlendiğini” kaydetti.

Buna rağmen son dönemeçte her zamankinden daha dik, daha enerjik ve daha çalışkan olmak zorunda olduklarına değinen Tekiner, bireyler olarak değil bir bütün olarak güzel günlerin daha yakın olduğuna inanmaları gerektiğini söyledi.

Çözümün motor gücünün ülke gençliği olacağına değinen Tekiner, “Yeter ki bizler bir kez daha, daha yüksek sesle ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez’ diye bağıralım, bu heyecanımızı topluma aktaralım ve hep birlikte sesimizi duyuralım, birlik olalım” dedi.

Tekiner  bir önceki dönem görev alan başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

CTP Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Enver Gürkan Tekiner

Yönetim Kurulu üyeleri: Reyhan Soyseven, Birke Çağnan, Sultan İnkaya, Hasan Topuz, Hüseyin Özkader, Naim Uzunoğulları, Kemal Sivri ve Kemal Mümzatoğlu.