CTP-BG’den yapılan açıklamya göre, seçim yapılmayan kongrede, Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Turgut Çalıcı getirildi.

CTP Lefkoşa Gençlik Örgütü Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Turgut Çalıcı (Başkan), Reyhan Soyseven ,Sultan İnkaya, Kemal Sivri, Naim Uzunoğulları , Enver Tekiner, Çağkan Kabataş , Kemal Mümtazoğlu, Hüseyin Aytaç:

ERHÜRMAN

Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçesi 17. Olağan Kongresi’nde konuşan CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman,  ülkedeki siyasi gündem ve söylemi CTP-BG’nin belirlediğini, çünkü solun en büyük partisinin CTP-BG olduğunu söyledi.

Lefkoşa ilçesinde görev alacak olan gençlik örgütü yöneticilerinin diğer ilçelere göre sorumluluklarının daha fazla olduğuna vurgulayan Tufan Erhürman, artık sokağa çıkıp mücadele etme zamanı olduğunu ifade etti.

Erhürman, yeni seçilen İlçe Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diledi.

ARŞEHİT

Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, göreve gelen yeni gençlerle çok uyumlu çalışacaklarının altını çizdi.

CTP Gençlik Örgütü’nün içerisinde görev alan gençlerin topluma yararlı bir siyaset üretme çabasıyla bu görevi üstlendiklerini kaydeden Arşehit, sorunları paylaşarak ilerleyeceklerini anlattı.

 İlçe örgütünün düzenleyeceği eğitim çalışmalarına gençlerin yoğun katılımını beklediklerini dile getiren Arşehit, “Yöneticilik demek herkese dokunabilmek herkesi kucaklayabilmek demektir. Bunu başarırsak bu partinin başaramayacağı şey yoktur” diye konuştu.

TALAT

 Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat da  ülkedeki en örgütlü gençlik hareketinin CTP Gençlik Örgütü olduğunu belirterek,  Gençlik Örgütü’nün asli görevinin partinin politikalarını gençlere yaymak olduğunu ifade etti.

Gençlerin özgür ve özerk olarak hayatta yer alması için mücadele verdiklerini belirten Talat, gençlerin bugünden karar alma mekanizmalarına katılmalarının önünü açmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

FELLAHOĞLU

Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini Turgut Çalıcı’ya devreden Ahmet Fellahoğlu, CTP-BG’li olmanın emekçi halkın kitle partisi olmak olduğunu söyledi.

Gençlik Örgütü’nün başarılarıyla kendisini halka ispat edeceğini kaydeden Fellahoğlu, bunun aksini iddia edenlerin de hep yanıldığını ve yanılmaya devam edeceklerini vurguladı.

ÇALICI

Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na seçilen Turgut Çalıcı, görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyledi.

 İnsan hayatına dokunacak ve sosyal sorumluluk gerektirecek politikalar üretmeleri gerektiğine değinen Çalıcı, sosyalist değerlere dayalı siyaset yapacaklarını ifade etti.