Sucuoğlu, KTHY’nin yıllar itibarıyla borçlarını gösteren bir belge göstererek, bilgi verdi, borç ile öz sermayenin ters orantılı olduğunu, yıllar itibarıyla KTHY’nin borcunun zirveye çıktığını kaydederek, 2004’e kadar kârda olan KTHY’nin 2008’de 37 milyon 369 bin dolar zarar ettiğini anlattı 

UBP Lefkoşa Milletvekili ve İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, “Durum böyleyken Başbakan’ın ‘UBP’nin enkazlarından birini daha kaldırdık’ demesini yadırgıyor ve kesinlikle ev ödevini çalışmasını ve konuşmalarını ona göre yapmasını istiyorum” dedi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “ekonomi ve sağlıktaki en son gelişmeler” konusunda yaptı.

Konuşmasının başında hükümet partilerinden milletvekilleri ve bakanların salonda bulunmamasını eleştiren Sucuoğlu, Başsavcılığın eski KTHY çalışanlarıyla ilgili kararını okudu.

Başbakanlığın, çalışanların 3 günlük açlık grevinden sonra çözüm ürettiğini ama eylem çadırının durmaya devam etiğini işaret eden Sucuoğlu, Başbakan’ın KTHY konusunda UBP’yi suçlayan ifadelerini eleştirdi.

Sucuoğlu, KTHY’nin yıllar itibarıyla öz sermayesi ve borçlarını gösteren bir mali tablo belgesini göstererek, bilgi verdi. Borç ile öz sermayenin ters orantılı olduğunu, yıllar itibarıyla KTHY’nin borcunun zirveye çıktığını kaydeden Faiz Sucuoğlu, 2004’e kadar karda olan KTHY’nin 2008’de 37 milyon 369 bin dolar zarar ettiğini savundu.

Faiz Sucuoğlu, “Böyle bir durum varken, Sayın Başbakan’ın 3.5 ay sonra tamamen ana muhalefetin, halkın ve Meclis’in baskısıyla tam net olmasa da bir çözüm üretirken, ‘UBP’nin enkazlarından birini daha kaldırdık’ demesini yadırgıyor ve kesinlikle ev ödevini çalışmasını ve konuşmalarını ona göre yapmasını istiyorum” dedi.

10805321_10152611702722946_57537122_n.jpg

10808355_10152611702717946_1383586069_n.jpg

“CTP, ÖZ SERMAYESİ TÜKETİLMİŞ BİR KURUM BIRAKTI”

KTHY’nin 2003’te 575 olan personel sayısının 2009’da 702’ye ulaştığını; batmakta olan bir şikette yüzde 22 personel artışı yapıldığını savunan Sucuoğlu, CTP’nin öz sermeyesi tüketilmiş, bitmiş bir kurum bıraktığını savundu. Sucuoğlu, ‘KTHY’yi UBP’nin batırdığı yönündeki söylemleri’ eleştirdi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, bir süre önce düzenlenen uluslararası rallinin ülkede iyi bir heyecan yaratığını ancak Çetinkaya Spor Kulübü’nün sahasının ralli nedeniyle kazılıp öylece bırakıldığını belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun aralık ayında KKTC’de kadınlar basketbol finalini yapmak için başvurduğunu ancak ret cevabı verildiğini kaydeden Sucuoğlu, sadece 4 soyunma odası, bir doping odası ve internet bağlantısı istendiğini ancak bu talep reddedilerek, büyük fırsatın kaçırıldığını söyledi.

“87 BET OFİS... AİLELER PARÇALANIYOR”

Faiz Sucuğlu, “bet ofisi”ndeki artışı eleştirerek, ülkede 87 bet ofisi bulunduğunu; bet ofisler yüzünden ailelerin parçalandığını, hükümetin bet ofisleri kontrol altına alıp, sayılarını azaltacağı iddialarını yerine getirmediğini kaydetti.

DAÜ’deki rektör tartışmalarına da değinen Sucuoğlu, üniversiteye politika sokulmaması uyarısını defalarca yaptıklarını ancak Senato yerine rektör atayan VYK’nın hata yaptığını söyledi. Yüksek İdare Mahkemesi kararıyla tam bir kaos yaşandığını kaydeden Sucuoğlu, güzide bir kurumun beceriksiz hükümet yüzünden sorunlar yaşadığını savundu.

Kaynak: Güneş