3 KONUDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ: Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi’nin dün akşamki üç buçuk saatlik toplantısında suyun yönetimi ve işletmesi konusunda ciddi ilerlemeler sağlandı. Parti Meclisi, Özerk Su Yönetimi kurulması, bu yönetime belediyelerin dahil olması ve suyun işletmesi için KKTC’de uluslararası bir ihale açılması konusunda görüş birliğine vardı

KOMİTE KURULACAK: CTP Parti Meclisi, Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda Parti Meclisi’nin hassasiyetlerini de dikkate alacak bir teknik Su Komitesi oluşturulmasını da karara bağladı. Parti Meclisi’nin üç buçuk saatlik toplantısının ardından PM üyeleri, uzlaşının yakın olduğu görüşünde birleşti

HÜKÜMETE DESTEK VERİLECEK: Parti içerisinde kurulan Su Komitesi’nin Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda yaşanan krizin süratle aşılması için teknik çalışmalar yapacağı ifade edildi. Bu kararlar doğrultusunda CTP Parti Meclisi’nde hükümetin yapacağı her türlü girişime destek verme eğilimi ağır bastı

GÖZLER UBP’DE: Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de dün akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında uzlaşı adımı çıkmasının ardından gözler Ulusal Birlik Partisi’ne döndü. Ulusal Birlik Partili yetkililerin bugün bir toplantı yaparak CTP’nin su ile ilgili attığı adımların değerlendirilmesi ve hükümetin bundan sonraki adımlarını değerlendirmesi bekleniyor

Bertuğ TOPAL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Parti Meclisi dün akşam Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda üç buçuk saatlik kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Parti Meclisi toplantısının su ile ilgili bölümünde hükümetin Türkiye ile görüşülerek hazırlanan uzlaşı metni yeniden irdelendi. Yapılan tartışmaların ardından suyun yönetimi ve işletmesi konusunda bir ilerleme sağlandığı öğrenilirken Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda Türkiye ile bir uzlaşmaya yakın olunduğu kaydedildi.

Parti Meclisi, hükümetin Türkiye ile suyun yönetimi konusunda görüşmelere devam etmesi kararı alınırken CTP Parti Meclisi’nde su konusunda alınan bir diğer karar ise Cumhuriyetçi Türk Partisi içerisinde suyun yönetimi konusunda bir teknik komitesi oluşturulması oldu.

Toplantı olumlu geçti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Parti Meclisi dün suyun yönetimi konusunu tam 3 buçuk saat görüştü. Üç buçuk saatlik görüşmede Türkiye ile hükümet arasında yapılan görüşmelerin sonuçları görüşüldü. Havadis’in edindiği bilgilere göre toplantının olumlu bir havada geçtiği öğrenildi.

3 önemli uzlaşı

CTP Parti Meclisi dün akşam üç buçuk saatlik toplantısında suyun yönetimi ve işletmesi konusunda ciddi adımlar attı. Parti Meclisi üç önemli karara imza atarak Özerk Su Yönetimi kurulması, bu yönetime belediyelerin dahil olması ve suyun işletmesi için KKTC’de uluslararası bir ihale açılması konusunda görüş birliğine vardı.

Özerk Su Yönetimi kurulacak

Parti Meclisi dün akşamki toplantıda suyun yönetiminin KKTC’de olması yönünde karar üreterek bu bağlamda Özerk Su Yönetimi kurulması konusunu karara bağladı. Parti Meclisi üyelerinin görüşlerinin de dikkate alındığı toplantıda kurulacak Özerk Su Yönetimi’nde belediyeler de söz hakkına sahip olacak.
İhale KKTC’de açılacak

CTP Parti Meclisi’nin görüş birliğine vardığı bir diğer önemli nokta ise suyun işletmesi konusunda oldu. Parti Meclisi suyun işletmesi için KKTC’de yapılacak uluslararası bir ihaleyi de kabul etmiş oldu. Böylece suyun işletmesi için KKTC’de uluslararası bir ihale açılacak, özel şirketler bu ihaleye katılabilecek.

Parti içinde komite kurulacak

CTP Parti Meclisi, Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda Parti Meclisi’nin hassasiyetlerini dikkate alacak bir teknik Su Komitesi oluşturulmasını karara bağladı. Parti Meclisi’nin üç buçuk saatlik toplantısının ardından PM üyeleri uzlaşının yakın olduğu görüşünde birleşti. 
CTP PM’nin kararına göre Türkiye’den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda yaşanan krizin süratle aşılması için parti içerisinde kurulan Su Komitesi, teknik çalışmalar yapacak. Bu kararlar doğrultusunda CTP Parti Meclisi’nde hükümetin yapacağı her türlü girişime destek verme eğilimi ağır bastı.

Gözler UBP’de

Uzun süredir KKTC ve Türkiye gündeminde ciddi yer kaplayan ve kriz haline dönüşen Türkiye’den KKTC’ye gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda CTP dün akşam yapıcı kararlar alırken gözler şimdi hükümetin küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi’ne döndü. UBP’nin bugün su konulu bir toplantı yapması beklenirken bu toplantıda CTP’nin dün akşam aldığı kararların da görüşülmesi bekleniyor.

Sennaroğlu katılmadı

Dün akşam gerçekleştirilen CTP Parti Meclisi toplantısına önceki gün BESKİ’nin dondurulmasını istene CTP’li Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Sennaroğlu’nun neden bu toplantıya katılmadığı ise bilinmiyor.

Gergin girdiler, mutlu çıktılar

Saat 19:30 sularından başlayan CTP Parti Meclisi, gergin başladı. Bu gerginlik hem CTP’li üst düzey yetkililerin hem de parti meclisi üyelerinin yüzlerinden okundu. Toplantının ardından ise toplantının başlangıcının aksine toplantıya katılan herkeste olumlu bir hava vardı.

Talat ‘karar yok’ dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat toplantının ardından yaptığı kısa açıklamada Parti Meclisi toplantısında her türlü konunun konuşulduğunu ifade ederek toplantıda nihai bir kararın alınmadığını ifade etti. “Her Parti Meclisi toplantısında illa karar alınmasına gerek yoktur” diye konuşan Talat, Ulusal Birlik Partisi’nin ‘Cuma’ya kadar CTP’ye süre vermesi’ ile ilgili ise “bana kimse süre vermedi” dedi.