Emir Ertorun

Lefkoşa'da YDÜ AKM'de yer alan kurultayda, kayıtların alınmasının ardından toplantıya geçilecek. Kurultaya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Parti Meclisi, MYK üyeleri,  milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe örgüt başkanları ve diğer seçilmiş üyeler katılıyor.

CTP Tüzük Kurultayı, "daha fazla katılım, söz, eşitlik, ses, emek, özgürlük, üretim, deneyim, kadın, genç, adalet, eğitim, çevre, bütünleşme, dayanışma, siyaset, sorumluluk, demokrasi" sloganıyla gerçekleştiriliyor.

CTP, bugün yapacağı tüzük kurultayıyla delege sisteminden üyelik sistemine geçmeyi; seçimle gelinen tüm görevlerde de süre sınırlamasını öngörüyor.

1463914646.jpg

Tüzük değişiklik önerileri arasında CTP’ye üyelik için parti tarafından hazırlanacak bir eğitim programını tamamlama şartı da var.

Parti meclisinin onayladığı tüzük değişiklik önerilerinin görüşülüp oylanması gündemiyle toplanan CTP, kurultayda yeni tüzük maddelerini; onaylanırsa ilk olarak ocak örgütlerinin ve ardından ilçelerin kongrelerinde uygulayacak, ardından da kasım ayında yapılacak olağan kurultayda genel başkanlığa ve parti organlarına kimlerin seçileceğini delegeler değil üyeler belirleyecek.

Cinsiyet kotasının yüzde 30’dan yüzde 40’a çıkarılmasını da düzenleyen tüzük değişikliklerinden biri de parti sözcülüğü uygulamasına geçilmesi olacak.

CTP Tüzüğü’nde öngörülen değişiklikler, üyelerin en az salt çoğunluğunun onayını alırsa uygulamaya girecek.

7 bin 300 civarında üyesi ve 1100 civarında delegesi bulunan CTP, son tüzük değişikliğini 14 Kasım 2009’da yapmıştı. CTP’de olağan kurultaylar 3 yılda bir yapılıyor.