Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe As Başkanı ve İş Adamı Sadık Gardiyanoğlu, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu oldu. UBP’nin tüzük kurultayı hakkında bilgiler veren Gardiyanoğlu, hükümete ağır eleştiriler yöneltti. 

“BUNDAN SONRA YAPANIN YANINA KALMAYACAK BİR SİSTEM BAŞLAYACAK” 

Gardiyanoğlu, tüzük çalışmalarının bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti ve şunları kaydetti; “Tüzük çalışmaları yaklaşık olarak bir yıldır sürekli olarak tasarlanan, konuşulan bugüne kadar gelmiş olan bir tüzüktür. Yapılan çalışmanın henüz tam verimli olduğunu söyleyemem. Bu tüzük kurultayı 5 ilçemizde gezdi ve 5 ilçemizde bu tüzük oy kullanacak olan kurultay delegeleri ile görüşüldü. 

Görüşleri alındı. Bugün en yenilikçi, en halkçı geçinen siyasi partilerin dahi cesaret edemeyeceği, adım atmaktan korktukları, değişiklikler UBP’nin tüzüğünde. Tüzük Kurultayı bir milattır. Bundan sonra yapanın yanına kalmayacak bir sistem başlayacak. Bu tüzüğün takipçisi ben olacağım, biz geçiciyiz, o koltuklar gelip geçicidir. Biz yolcuyuz, UBP handır. Halk 4 seçimdir UBP’ye fatura kesiyor. Eğer UBP bakışını, vizyonunu değiştirmezse de bu faturalar kesilmeye devam edecek.” 

“UBP’NİN EN BÜYÜK EKSİĞİ ÇAĞI YAKALAYAMAMA” 

Gardiyanoğlu UBP’nin içerisinde ki en büyük eksikliğin çağı yakalayamamak olduğunu ise şu sözlerle ifade etti; “UBP’nin içerisindeki en büyük eksiklik çağı yakalayamamak. UBP’nin en büyük zafiyeti kendini halka anlatamaması ve kamuoyu oluşturamaması.” 

“MAYA TUTMAZ” 

CTP –UBP koalisyonunun mümkün olup olmayacağını değerlendiren Gardiyanoğlu, koalisyon olsa dahi bu koalisyonun mayanın tutmayacağını belirtti. Gardiyanoğlu sözlerini şöyle tamamladı; 

“UBP’nin en azından Genel Başkanı’nı seçeceği güne kadar kendi mutfağını tertiplemesi gerekiyor. Kendi dinamitlerini oluşturması ve iskeletini sağlamlaştırması gerekiyor. Eğer koalisyon 6 Ekim’den sonra olacak olursa olur. Ama 6 Ekim’den önce herhangi bir koalisyon görüşmesi UBP’nin yeni yolunma yolunda ciddi zarar vereceği inancındayım. Bir de şuna bakmak gerekiyor, maya ne kadar tutacak? Kıbrıs konusunda bu kadar iki farklı kutupta olan iki siyasi partidir. Halk bence UBP’ye muhalefet olma görevi verdi ve bence UBP muhalefet görevini dozajını arttırarak devam etmeli”