Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Emekçi Halkın İlerici Partisi’nin (AKEL) Kıbrıs sorununda ortak çalışma yapma amacıyla geçen yıl kurduğu ortak komite, 8. toplantısını yaptı.

CTP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, dün AKEL Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda müzakerelerde yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Toplantıya, CTP Dış İlişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Kadın Örgütü Dış İlişkiler Sekreteri Çiçek Göçkün, AKEL Politbüro Üyeleri; Tumazos Çelebis, Stavri Kalopsidiotou ve Christos Christophides katıldı.

CTP Dışilişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam toplantının ardından açıklama yaptı.

ÖZSAĞLAM “KATKI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CTP Dışilişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, komitenin anlaşmazlıkların devam ettiği konularda ortak nokta bulunması için katkı yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu bağlamda toplumların hassasiyet ve refahlarını dikkate alarak Kıbrıs'ta bir çözümün bulunması için New York zirvesi sonrası ortaya çıkması muhtemel pozitif süreçle birlikte iki parti arasındaki görüşmelerin ortak komite aracılığıyla yoğunlaştırılacağını da kaydetti.