KURULTAYDA OY HAKKI: Kurultaya hazırlanan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde, genel merkeze ulaşan bir istifa mektubu yok. Daha önce, bazı ilçe başkanları ve gençlik örgütü istifa ettiğini açıklamıştı. Doğal delege hakkı bulunan birçok isim “istifa ettiğini” açıklayarak ama istifa mektubu yazmayarak delegeliğe devam edecek

İSTİFA ETMİŞ BİRİ YOK: CTP’de geçtiğimiz günlerde istifalarını açıklayan CTP Gençlik Örgütü ve Lefkoşa İlçe Örgütü Başkanı Mutlu Azgın’ın istifalarını dilekçe olarak merkeze vermedikleri ortaya çıktı. CTP Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün de bu konuyu doğrulayarak “Henüz merkeze ulaşan herhangi bir istifa yok. Sadece kamuoyuna yapılan açıklamalar var” diye konuştu

GÖREVLER DEVREDİLECEK: Düzgün, seçim sonucunun olumsuz olmasından dolayı sorumluluğu bütün örgütlerin kabullendiğini ifade etti. Toplantıların ardından tüm kurulların olağanüstü kurultayın ardından görevlerini devretme kararı aldıklarını belirten Düzgün, “14 Haziran’dan sonra CTP’de yeniden yapılanma olacak” dedi

Bertuğ TOPAL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan parti içi tartışmalar ve istifaların yankıları devam ediyor.

CTP-BG’de geçtiğimiz haftalarda Gençlik Örgütü ve Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın’ın istifa ettiklerini açıklamalarının ardından CTP Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün, kendilerine herhangi bir istifa dilekçesinin gelmediğini ifade etti.

Gençlik Örgütü ve Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın’ın istifa ettiklerini basına açıklamalarına rağmen resmi olarak istifalarını vermemelerini değerlendiren CTP Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün, 14 Haziran’da yapılacak olağanüstü kurultayın ardından tüm kurumların da görevlerini yeni yönetime devredeceğini belirtti.

Kimse istifa etmedi

CTP’de parti kurullarından şu an için bir istifa olmadığı ve seçim sonrası MYK ve Parti Meclisi olmak üzere tüm ilçelerdeki bucak ve ocak örgütlerinin seçim değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Merkeze ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi de olmadığı ifade edildi.

Görevlerin devredilmesi kararı alındı

Seçim sonucunun olumsuz olmasından dolayı sorumluluğu bütün örgütlerin kabullendiği kaydedilirken yapılan toplantılar sonucunda tüm kurulların olağanüstü kurultayın ardından görevlerine devretme kararı aldıklarını belirtti. CTP içerisinden bazı kesimler, “14 Haziran’da genel başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı. MYK, İYK, Gençlik Örgütü, Ocak ve Kadın Örgütleri bu kurultaydan sonra herkes görevini iade edecek” şeklinde konuştu.

Parti Meclisi de seçilecek

14 Haziran tarihinde Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in yapacağı olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi seçimi de yapılacak. Yüksek onur kurulu seçimi ise kurultayın olağanüstü kurultay şeklinde yapılacak olması nedeniyle yapılamayacak.

“Yeni ekip karar verecek”

Olağanüstü kurultayın ardından yeniden oluşacak Parti Meclisi’nin partiyi yeniden yapılandırma için çalışacağını kaydeden CTP-BG Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün, yeni genel başkan ve MYK’nın İlçe Yönetim Kurulları’na “ilçe kongrelerine kadar görevinizin başında kalın veya kadın ve gençlik ilçe kongrelerini yapmak için ekipler görevlendirecek” diyeceğini belirtti.

“Kamuoyunda yanlış bir algı var”

Düzgün, kamuoyunda kurulların istifa ettiği ile ilgili yanlış bir algı oluştuğunu ifade ederek “siyasal sorumluluğu yetkili organlarımız kabullendi ve kurultay sonrası görevlerini iade etme kararı aldı. Bu esasında sol harekette yönetici olarak çalışan insanların sorumluluğudur. Bütün örgütler bu sorumlulukla davrandı. Yeni ekibe görev devredecekler. Biz de devredeceğiz. Madem ki kurultaya gidiyoruz kurultayın selameti için görev yapacağız. Tercih yeni gelecek olan ekibindir. Yeni PM var olan MYK’ya görevinize devam edin de diyebilir. Aynen diğer kurullara yapacakları gibi. İstifa var ama görevi devredinceye kadar görevlerindedirler. Görev sorumlulukları vardır” şeklinde konuştu.

“İmza tüzüksel hak”

CTP içerisinde özellikle Gençlik Örgütü’nün başını çektiği CTP’lilerin başlattığı ve “Parti Meclisi seçimi de yapılsın” imza kampanyası ile ilgili olarak ise Niyazi Düzgün, delegenin imza toplamasının tüzüksel bir hak olduğunu vurguladı.

“İsyan hareketi olarak bakmak doğru değil”

CTP Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün, imza kampanyasının isyan hareketi olarak görülmemesi gerektiğini kaydederek imza toplama konusunun tabanın talebini belirleyebilmesi için tüzüğe konulan bir hak olduğunu belirtti.

“Delege güncellemesi de yapılacak”

Düzgün, “Tüzük iyi incelenmemiş olacak ki imza kampanyasında hem PM hem de yüksek onur kurulu seçimi istenildi. Tüzüğün 24. Maddesi’ne göre yüksek onur kurulu bir sonraki olağan kurultaya kadar seçilir. İncelemedi arkadaşlar bunu. Kurultay gündeminde genel başkan ve Parti Meclisi seçimi var. Var olan delegelerle gideceğimiz için delegelerimizin güncelleşmesi için takvimi çıkardık. 13 Mayıs’a kadar. İlçelerde delege güncelleme toplantıları yapacağız. Bu dönem zarfında niteliğini kaybetmiş üyelerimiz var. Rakip partilerin adaylarının propagandasını yapıyor olanlar. Tüzüksel haklardan yola çıkarak güncellemesini yapacağız. 14 Mayıs’a kadar Parti Meclisi için aday başvurusu kabul edeceğiz” dedi.