Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin; “Bakanlar Kurulu’nun 14 Ekim 2015 tarihinde ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde KKTC’den ve/veya Türkiye Cumhuriyeti’nden teknik ve hukuki konularda hizmet alımına ilişkin Ombudsman raporuna ilişkin raporu” görüşüyor.

CTP Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman da, Ercan ihalesi ile ilgili Meclis komite tutanaklarını okuyarak, bu konuların kontrolörlük sözleşmeleri de dahil araştırılması gerektiğini, bunun UBP’den gelmesi gerektiğini ancak bu konuda araştırma komitesi kurulması önergesini CTP olarak vereceklerini söyledi.

Konu ile ilgili geçmiş dönemde yapılan açıklamaları Meclis tutanaklarından okuyan ve bu çerçevede bu komitenin oybirliği ile kabul görmesi gerekliliğine işaret eden Erhürman, Soruşturma Komitesi ile ilgili bir öneri getirilmesi durumunda da bu öneride açıkça suçun yer alması gerektiğini, bu yer alırsa imzalayacaklarını söyledi.

Erhürman, Ercan ihalesinin geçmişten bugüne araştırılması komitesinin kurulması önergesinin verilmesi için UBP’yi bekleyeceklerini ancak önerge verilmezse kendilerinin hazırlayıp sunacağını kaydetti.

Burada suç değil hukuka aykırılık görüldüğünü de ifade eden Erhürman, Ombudsman ve Savcılık ile görüşeceklerini, TDP’nin de önerisini inceleyip, karar üreteceklerini söyledi.

Erhürman, Dilekçe ve Ombudsman Komitesinin de konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapıp rapor hazırladığına işaret ederek, bu konunun birilerini yıpratmak için değil, gerçekten sonuç almak için yürütülmesini istedi.