CMC maden alanının iyileştirilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla ülkeye getirtilen Çukurova Üniversitesi Bilirkişi Heyeti çalışmalarına başladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, “CMC Maden Atıklarının Geri Kazanılması, Atık Alanlarının İyileştirilmesi ve Yeniden Kullanıma Hazır Hale Getirilmesi” amacıyla Çevresel Etki Değerlendirme dosyasının değerlendirilmesi sürecinde çalışacak heyet CMC’de teknik gezi yaptı. 

Adana Çukurova Üniversitesi öğretim görevlileri maden mühendisleri Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç, Prof. Dr. Özen Kılıç ve Çevre Mühendisi Doç. Dr. Çağatayhan Ersü’den oluşan heyet, dün Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda Çevre Müsteşarı Bülent Arkın ve ÇED Komisyon üyeleri ile bir araya geldi. 

Uzman heyete daha sonra yatırımcının uygulamayı tasarladığı proses ve bertaraf yöntemleri ile ilgili olarak şirket yetkilileri tarafından sunum yapıldı.

Uzman heyet çalışmalarına bugün de ÇED Komisyon üyeleri ile birlikte CMC alanına yaptığı teknik gezi ile devam etti.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Çukurova Üniversitesi Maden Fakültesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği uzman heyet, konu ile ilgili görüşlerini içeren teknik raporu 8 Eylül 2016 tarihine kadar bakanlığa teslim edecek.