Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanının durumuyla ilgili, "İşi alan firma tarafından yaşanan bazı sıkıntılar söz konusu ve iş akdi fesih edildi. İnşallah 20 Ekim'e kadar tekrar ihalesine çıkacağız" dedi.

Eski Bakan Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte seçim bölgesi Mersin'de Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşmaya katılmak için bugün saat 10.00'da Ankara'dan Adana Havalimanı'na geldi. Havalimanında kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Elvan, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşarak onların bayramını kutladı. Elvan, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elvan, Mersin'in önemine değinerek, "Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Mersin, gerçekten önemli bir ilimiz, Türkiye'miz için çok önemli bir ilimiz, çok önemli bir potansiyele sahip. Ülkemizin en önemli lojistik merkezlerinden birisi olabilecek ve aynı zamanda tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, deniziyle ve ulaştırmasıyla hangi yönden bakarsak, bakalım inanılmaz bir potansiyele sahip. İnşallah Mersin'imizi 1 Kasım, seçimleriyle birlikte hep birlikte ayağa kaldırıp şahlandıracağız. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın örnek marka şehirlerinden biri haline getireceğiz inşallah" dedi

Elvan, bir basın mensubunun inşaat çalışmaları sekteye uğrayan Çukurova Bölge Havalimanı'nın son durumunu sorması üzerine de, "Çukurova Bölge Havalimanı'yla ilgili biliyorsunuz işi alan firma tarafından yaşanan bazı sıkıntılar söz konusu ve iş akdi fesih edildi. İnşallah 20 Ekim'e kadar tekrar ihalesine çıkacağız. Tüm hazırlıklar yapılıyor. Bayram da dahi arkadaşlarımız çalışıyorlar, tekrar ihalesine çıkacağız ve en kısa sürede Mersin'imize ve Adana'mıza tüm Akdeniz'imize Çukurova Havalimanımızı, kavuşturacağız" diye yanıt verdi.