Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit suçlamasıyla bir süre tutuklu kalan gazeteci Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Türksolu Gazetesi başyazarı gazeteci Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında, Youtube'da yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ve tehdit suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kalan Çulhaoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Ekrem Aydıner tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Çulhaoğlu'nun Youtube'da yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmalara yer verildi.

"TAYYİP ERDOĞAN'I İPLE Mİ ASALIM?"

Çulhaoğlu'nun, "Tayyip Erdoğan'ı iple mi asalım? Yüzde elli ne derse onu yapacağız" şeklindeki sözleriyle elinde ucu halka yapılmış, idam urganı ilmeği haline getirilmiş, yeşil renkli ipi sallayarak ağır hakaretlerde bulunduğu ve videonun altında "Gökçe Fırat'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok ağır hakaret" başlığının konulduğu kaydedildi. Bu başlıkla amacın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret olduğu ve ilgili siteye girenlerin bu şekilde dikkatinin çekilmesinin amaçlandığı belirtildi.

VİDEONUN YAYINLANMA AMACI CUMHURBAŞKANINA HAKARET

İddianamede "Her ne kadar şüpheli savunmasında söz konusu konuşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde yaptığını öne sürmüşse de söz konusu videonun 23 Nisan 2015 tarihinde ilgili siteye yüklenerek yayınlanmış olmasından amacın o sırada Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit olduğu anlaşılmıştır" denildi.

6 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Çulhaoğlu'nun videoda yapmış olduğu konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilen iddianamede videodaki beyanların cebir ve şiddet içeren sözler niteliğinde olduğu bilgisine yer verildi. İddianamede, Çulhaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditten 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.