Vakıfların kuruluşunun 445. ve Evkaf’ın İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 60. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Etkinlikler kapsamında cumartesi günü, Selimiye Meydanı’nda 15.00-23.00 saatleri arasında “İyilik Festivali” düzenlenecek.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden verilen bilgiye göre, kutlamalar, yarın Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde saat 09.00’da saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak, ardından saat 10.00’da Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrine çelenk konulacak. Saat 17.00’de ise Dr. Küçük’ün eşi Süheyla Küçük evinde ziyaret edilecek.

Ayrıca, Cuma namazından önce, saat 12.00’de muhtelif camilerde, Vakıf yapan, Vakıflar’a hizmeti olan ve bugün hayatta olmayan kişilerin ruhu için Mevlit okutulup, lokum dağıtılacak.

Etkinlikler 22 Nisan’a kadar devam edecek.

BENTER: “AMAÇ ATALARIN MİRASINI TOPLUMUN FAYDASINA KULLANMAK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter,  vakıf medeniyetinin gönüllülük, merhamet ve sevgi medeniyeti olduğunu ifade ederek, kurulan vakıfların, din, dil, ırk hatta yeryüzündeki hiç bir canlı ayrımı gözetmeksizin hizmet yapma gayesi içinde olduğunu belirtti.

Benter, hedeflerinin, ataların miras bıraktığı güzel vakıf düşüncelerini sahiplenerek, vakıf mallarını amaçlarına uygun olarak toplumun faydasına kullanmak olduğunu kaydetti.

1460633260.jpg

CUMARTESİ GÜNÜ “İYİLİK FESTİVALİ” DÜZENLENİYOR

Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Cumartesi günü ise, Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda, 15.00-23.00 saatleri arasında “İyilik Festivali” düzenlenecek.

“İyilik Festivali” kapsamında, Çağdaş Aydaş, İnci Moreket ve Grup Rast’ın konser verecek.

GÖRME ENGELLİLER KONUŞMA YAPACAK

Halka ücretsiz yiyecek içecek ikramların yapılacağı İyilik Festivali’nde, Barış İçin Dayanışma Vakfı, Çatom Kooperatifi, Halk Sanatları Vakfı, KEMA Vakfı, Kanser Araştırma Vakfı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Özel Eğitim Vakfı, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü de stantlarıyla yer alacak.

Engelli vatandaşlar da etkinliğe aktif bir şekilde katılacak. Türkiye ve KKTC’den engelli iki kişi, farkındalık oluşturmak için etkinlikte söz alacak.

Halis Kuralay ile KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay konuşacak.

Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, etkinlik boyunca işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile çeviri yapacak.

Öte yandan konuklar, vakıfları tanıma fırsatı bulurken, çeşitli gösterileri de izleme fırsatı bulacaklar.

Festivalde, çocuklar için oyun alanı, palyaço ile yüz boyama, ebru sanatı gibi aktivitelerle de yer alacak.

1460633261.jpg