Yok olan kulelerin yerine inşa edilen havuzlar ve anıtı gezen Akıncı, dünya liderlerinin ziyaretleri sırasında çelenk bıraktığı, saldırıdan sonra ayakta kalmayı başaran tek ağaca çelenk koydu.

Cumhurbaşkanı Akıncı ayrıca saldırıda ölenler ve yok olan binalarla ilgili şeylerin yer aldığı müzeyi de gezdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, imza attığı anıt özel defterine yazdığı mesajda, 9/11 terör saldırısının tüm kurbanlarına samimi ve içten saygısını iletip, başsağlığı diledi. Akıncı ayrıca Amerikan ulusu ve tüm insanlığın bir daha böylesi bir trajedi yaşamaması temennisinde bulundu.

Özel rehber eşliğinde gerçekleşen anıt ve müze gezisinde Cumhurbaşkanı Akıncı’ya eşi Meral Akıncı, KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyeti Üyesi Sertaç Güven eşlik etti.

DANA, AKINCI ONURUNA YEMEK VERDİ

Bu arada New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York’taki son gecesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşinin onuruna yemek verdi.

Türkiye’nin BM Daimi Büyükelçisi Halit Çevik’in de katıldığı yemekte Akıncı’nın beraberindeki heyet de hazır bulundu.

BUGÜN NEW YORK’TAN AYRILIYOR

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un daveti üzerine Salı günü geldiği New York’tan bugün öğle saatlerinde ayrılıyor.

Akıncı ve beraberindeki heyetin Pazar sabahı KKTC’de olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 4 Haziran Perşembe günü Ban ile görüşmüştü. Akıncı, New York’ta bulunduğu sürede Uluslar arası Barış Enstitüsü’nün konuğu olup, Kıbrıs konusunda konuşma yaptı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı burada bulunduğu süre içinde ayrıca bazı basın yayın kuruluşlarının New York temsilcilerine mülakat da verdi.