Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik başlattığı 50+ Projesi’ne destek veren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Vakıf yetkililerini makamında kabul ederek proje için bağışladığı kravatını imzaladı.

Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer ve Vakıf Koordinatörü Övgü İnce’nin katılımıyla gerçekleşen kabülde projenin başarılı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Akıncı, açık artırmada yer alacak ürünlerin kataloğunu da inceledi.

Akıncı, seçim döneminde kullandığı kravatının projede yer almasının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı olarak da açık artırmaya destek vereceklerini belirtti.

Projeye yaptığı katkılardan ve göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkürlerini sunan ve projenin içeriğine ilişkin detayları anlatan Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, 50+ Projesi kapsamında perşembe akşamı saat 19.00’da The Colony Otel’de gerçekleştirilecek açık artırmanın davetiyesini de Cumhurbaşkanı’na takdim etti.

50+ PROJESİ KANSER HASTASI ÇOCUKLARA UMUT OLACAK

Kemal Seraçoğlu Vakfı’ndan yapılan açıklamada, proje için bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinden ve Kuzey Kıbrıs’tan birbirinden değerli sporcu, politikacı ve sanatçıya ait ürünler toplandığı belirtildi.

Perşembe akşamı gerçekleşecek projenin finalinde bu ürünler açık artırma yoluyla satılarak elde edilecek gelir, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

AÇIK ARTIRMADA NELER YER ALACAK?

Açık artırmada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kravatının yanı sıra dünyanın dört bir yanından gönderilen ürünler de yer alacak.

50+ projesi için Türkiye’nin dört büyükleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra Liverpool, Real Madrid, Manchester United, Arsenal ve Chelsea gibi dünyaca ünlü takımlar da imzalı ürünlerini Vakıf’a göndererek projeye destek verdi.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, vefatından 20 gün kadar önce imzaladığı safari gömleği, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat değişim döneminde kullandığı gözlükleri, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu imzalı replika forma ile projeye katkı koydu. Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ise vefatından önce ünlü fötr şapkasını imzalayarak projeye katıldı.

Açık artırmada sunularak bağış toplanacak ürünler arasında futbolcu Arda Turan imzalı forma, dört kez dünya ironman şampiyonu olan Chrissie Wellington imzalı tişört, İngiliz Greg Rusedski imzalı tenis raketi, dünyaca ünlü sanatçı Lennie Payne’in tost ekmeğinden yaptığı Atatürk portresi, McLaren Mercedes F1 takımı eski sürücülerinden bir kez dünya şampiyonu olan Jenson Button ve iki kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton imzalı takım forması, Ukrayna Voleybol Milli Takımı'nın imzalı topu, Volkan Konak’ın kendi adına dikilmiş gömleği, dört kez F1 dünya şampiyonu olmuş Sebastian Vettel imzalı Redbull F1 takımı eşyaları, Ferrari F1 takımı sürücüleri Fernando Alonso ve Felipe Massa imzalı şapkalar ve daha birçok eşsiz ürün yer alıyor.