Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Ankara’ya gitmek üzere KKTC’den ayrıldı.

Resmi devlet töreni ve Türkiye Cumhuriyeti’nin TC-DAP uçağıyla bu sabah 08.20’de Ercan Havaalanı’ndan Ankara’ya hareket eden Akıncı ’yı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Ankara ziyaretinde, Müzakereci Özdil Nami ile Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri eşlik ediyor.

TÖRENLE KARŞILANACAK

Ankara Esenboğa Havaalanı’nda törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çankaya Köşkü’nde ilk görüşmesini Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacak.

ÇAVUŞOĞLU, AKINCI ONURUNA ÖĞLE YEMEĞİ VERECEK

Görüşme sonrasında Anıtkabir’i ziyaret edecek Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDEN SONRA HEYETLER BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’ndaki resmi karşılama törenini müteakip TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek. Görüşme sonrasında ortak basın açıklaması yapılacak.

AKINCI AKŞAM SAATLERİNDE KKTC’YE DÖNECEK

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, onuruna verilecek akşam yemeğinden sonra Esenboğa Havalimanı’ndan törenle KKTC’ye uğurlanacak.