Akıncı’nın dün için planlanan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yle görüşmesi bugüne ertelendi. Görüşme, Palace Otel’de, New York saatiyle saat 08:00’de (Kıbrıs saatiyle saat 15.00’te) yapılacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la olan görüşmesi de bugün. New York saatiyle 14:45’te (Kıbrıs saatiyle saat 21.45’te) başlayacak görüşme BM Binası’nda yer alacak. Yaklaşık yarım saat sürmesi planlanan görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Akıncı açıklama yapacak ve basının mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün ayrıca Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alawi Bin Abdullah’la biraraya gelecek. Bu görüşme ise New York saatiyle saat 11:00’de (Kıbrıs saatiyle saat 18.00’de).

New York temasları 4 Ekim Pazar günü sona erecek Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın New York saatiyle saat 16.00’da (Kıbrıs saatiyle saat 23.00’te), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Medeni ile bir görüşme yapacak.

Akıncı’nın Medeni’yle görüşmesi KKTC Temsilciğinde yer alacak.

RESEPSİYON VE YEMEK

Cumhurbaşkanı Akıncı, dün akşam,  İslam İşbirliği Teşkilatı Devlet Başkanları, Başbakanları ile Dışişleri Bakanları onuruna verilen resepsiyona katıldı. Akıncı resepsiyonda diğer katılımcı devlet yetkilileriyle görüş alış verişinde bulundu.

Wadolf Astoria Otel’de yer alan resepsiyonda Akıncı’ya Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı resepsiyonun ardından da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Feridun  Sinirlioğlu’nun, onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Yemek Türkiye’nin New York Temsilcisi Halit Çevik’in rezidansında yer aldı.

Yemekte Türkiye ve KKTC heyetleri de hazır bulundu.