Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Amaç ne olursa olsun, nasıl kutsanırsa kutsansın, herhangi bir amaca ulaşmanın yolu kesinlikle terör eylemleri olamaz. Zaten terör eylemleri başlı başına o ülkeyi karıştırmaya, kaosa yönelik eylemlerdir" dedi.

Akıncı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin 2015-2016 akademik yıl açılış törenine katılmak üzere geldiği kentte, ilk olarak Valiliğe ziyarette bulundu.

Valilik önünde, Vali Hamza Erkal ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Akıncı, polis merasim mangasını selamladı. Bunun ardından Erkal'ın makamına geçen Akıncı, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Akıncı, ziyaretinde yaptığı açıklamada, Çanakkale'ye 37 yıl aradan sonra yeniden geldiğini söyledi.

1444897774-(1).jpg

O ziyaretinde, iki yıllık Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı olarak bu kentte bulunduğunu hatırlatan Akıncı, "Çanakkale'ye şimdi de 6 aylık Cumhurbaşkanı olarak geldim. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum" dedi.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Akıncı, KKTC olarak, öncelikle Türkiye'nin bu büyük acısını paylaştıklarını ifade etti.

Bu saldırının son olmasını dileyen Akıncı, şöyle konuştu:

"Biz de bu yası paylaştık. KKTC'de de 3 gün yas ilan edildi. Amaç ne olursa olsun, nasıl kutsanırsa kutsansın, herhangi bir amaca ulaşmanın yolu kesinlikle terör eylemleri olamaz. Zaten terör eylemleri başlı başına o ülkeyi karıştırmaya, kaosa yönelik eylemlerdir. Böylesi büyük çapta bir olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanmıştır. Her badireden çıkış yolu, benim kanaatime göre, ancak ve ancak demokrasi içerisinde olur. Türkiye'nin de bu badireden demokrasi içerisinden sıyrılacağına yürekten inanıyorum. Bu bağlamda tabii ki basının özgürlüğü, demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Sadece Türkiye'de değil, KKTC'de de ve dünyanın her yerinde basın ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde yer almasını arzu ederim."

Daha sonra Akıncı ile Erkal, birbirlerine hediyeler verdi.