Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Genç TV’nin 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne’de düzenlenen gala gecesine katıldı.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Akıncı, Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen gala gecesinde konuşma da yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Tekin Birinci’nin, devraldığı Birinci Medya Grubu’nu daha ileriye götüreceğinden emin olduğunu belirterek, BRT ile tek kanallı bir şekilde yıllarca dünyaya sesini duyurduklarını, ancak “tek ses tek nefes” durumunu uzun yıllarca yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra “çok renkli” döneme geçildiğini ifade ederek, First FM ve Genç TV’nin çok sesliliğe önemli katkılar yaptığını belirtti.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BİZE TANGO DEĞİL HALAY GEREKLİ…” 

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Akıncı, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki süreçte bize tango değil halay gereklidir.  El ele tutuşarak beraber yürütülecek bir süreç var önümüzde. Siyasal partilerimiz de olsun, iktidardakiler ve muhalefettekiler, sivil toplum örgütlerimiz de olsun, kadın örgütlerimiz de gençlik örgütlerimiz de. Uluslararası niteliğe bürünmüş olan Kıbrıs sorununun başka tarafları da var. Garantör ülkeler de var. Türkiyesi ile Yunanistanı ile İngilteresi ile Birleşmiş Milletleri ile Avrupa Birliği ile bu süreç çok taraflı bir süreçtir.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıslı Türklerin içte sivil toplum örgütleri ile siyasi partileri ile ve özellikle medyası ile birlikte çözüm yolunda yürümek gerektiğine işaret etti.

Genç TV ve diğer medya kuruluşlarının önümüzdeki süreçte Annan Planı dönemindekinden de daha fazla rol oynamaları gerekeceğine dikkat çeken Akıncı, ülkede barış kültürünün gelişmesi için medya kuruluşlarına önemli roller düştüğünü belirtti. 

Halka gösterilen sevgi ve itinanın geri dönüşü olduğunu belirten Akıncı, Genç TV ailesini, tüm emek veren ve alın teri döken çalışanları ve Birinci ailesini 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutladı.

Genç TV Yönetim Kurulu Yeni Başkanı Tekin Birinci ve eski başkanı Ertan Birinci, gecede Cumhurbaşkanı Akıncı’ya “Yılın Devlet Adamı” ödülü takdim etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ödül için teşekkür ederek, kendisinin yeni Cumhurbaşkanı seçildiğini, yılın devlet adamı olması için önünde çok yolun bulunduğunu, bu ödülü almakla omuzlarına daha çok sorumluluk bindiğini söyledi. 

Akıncı, seçimi kazanmanın ötesinde halkın güvenini ve sevgisini kazanmak gerektiğine dikkat çekerek, “Asıl yapmamız gereken gelecek seçimleri düşünmek değil, gelecek nesilleri düşünmektir” diye konuştu.

1433159013.jpg

1433159025.jpg

1433159038.jpg

1433159052.jpg

1433159062.jpg