Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında 7-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak Kıbrıs müzakerelerine katılmak amacıyla bugün adadan ayrıldı. Akıncı, Eşi Meral Akıncı ve heyetinin bir kısmıyla saat  15.00 sıralarında  Ercan Havaalanı'ndan İstanbul'a hareket etti.

Akıncı’yla birlikte İstanbul’a Müzakereci Özdil Nami ile Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin giderken, heyetin geri kalanı bu akşam gidecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 17.00’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Akıncı ve heyeti, yarın saat 09.10’da İstanbul’dan Cenevre’ye hareket edecek.

1478350960.jpg

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya İsviçre’de eşlik edecek 14 kişilik heyet şöyle:

“Müzakereci Özdil Nami, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Özel Danışmanı Sülen Karabacak , Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam, Şehir Planlama Uzmanı Laik Topcan, Müzakere Heyeti ve Dış ilişkiler Uzamanı İpek Genç, Müzakere Heyeti üyesi II. Sekreter Aslı Erkmen, Müzakere Heyeti üyesi III. Sekreter Sertaç Güven, Kadastro Sorumlusu Ahmet Alemdar, Harita Mühendisi Aslı Oral, Cumhurbaşkanı Yağveri Yarbay Hasan Efendi, Koruma Amiri Osman Aksulu. “