Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs müzakereleri kapsamında pazartesi günü yapılacak liderler toplantısı öncesinde yoğun görüşmelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu çerçevede ilk olarak bugün sabah, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi, ardından da Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partiler CTP, UBP, DPUG ve TDP'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı toplantı salonunda yer alan toplantıya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile partilerin temsilcileri katılıyor.

Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ile diğer yerkililer de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Platformu’nun kabulünden önce yaptığı açıklamada, liderler toplantısı öncesi, Eide ile görüştüğünü, bugün ayrıca Mecliste temsil edilen siyasi partilerle de içinde bulundukları son durumu değerlendireceklerini ifade ederek, halk ve temsilcileriyle görüşmeleri sürdüreceklerini vurguladı.

Akıncı, sürecin önümüzdeki aylarda başarıyla sonuçlanması ve Kıbrıs'ın barışa ulaşması temennisinde de bulundu.

1458907493.jpg