Özlem Güran Akkorlu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde temaslarda bulunmak ve Genel Sekreter Ban Ki Moon ile görüşmek üzere dün gittiği  New York’taki yoğun temaslarına bugün başlıyor.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla dün saat 16:40’ta (KKTC saatiyle 23:40) New York’a varan Akıncı ve heyetini, KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana karşıladı.

Akıncı bugün saat 17:00’de (KKTC saatiyle 24.00) Azerbaycan Dışişleri Bakanı Mammadyarov, 21:00’de ise (KKTC saatiyle yarın sabah 04.00) Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

4 Ekim’e kadar New York’ta temaslarını sürdürecek olan Cumhurbaşkanı Akıncı sonraki günlerde ise AB Yüksek Komisyonu Temsilcisi Federica Mogherini, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Kıbrıs Türk Yardım Cemiyeti temsilcileriyle bir araya gelecek.

BAN’LA TOPLANTI 2 EKİM’DE…

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Iyad Medeni, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de görüşecek olan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban’la programlanan toplantısı 2 Ekim Cuma günü.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya temaslarında, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ile Müzakere Heyetinden Sertaç Güven eşlik ediyor.

Bu arada Dışileri Bakanı Emine Çolak da çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın New York’a gidecek.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami de New York’ta bulunduğu süre zarfında  Akıncı’dan ayrı çeşitli temaslarda bulunacak.