Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Mary Sigourney Ödülü’nü kazanan Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Vamık Volkan'ı kabul ederek, kutladı.

Akıncı, kabulde, değerli bilim insanı, bilim dünyasına evrensel ölçekte katkılar yapan Prof. Dr. Vamık Volkan'ın, "içlerinden biri" olduğu için gurur kaynakları olduğunu vurguladı.

Volkan'ın sadece yazdığı kitaplarla değil, onun dışında, politik psikoloji anlamında verdiği uğraşlar, barış süreçlerine yaptığı katkılar ve Nobel Barış Ödülü adaylığına kadar geldiğini anlatan Akıncı, bunun şimdilik olmadığını ancak her zaman olabileceğini kaydetti.

Akıncı, Vamık Volkan'ın psikanaliz alanının Nobeli sayılan Mery Sigourney Ödülü’nü aldığını ve bu anlamda kendilerini onurlandırdığını belirterek, Volkan'ı kutladı ve daha önce faksla gönderdiği tebrik notunu yazılı olarak sundu.

Akıncı, ayrıca Vamık Volkan'a günün anısına plaket de verdi.

Prof. Dr. Vamık Volkan da, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya, 1979 yılında Kıbrıs'ın kuşları ile ilgili yazdığı kitap ve 30-40 yıllık milletlerarası araştırmalarının özetini verdi.

Kabulde, Vamık Volkan’ın Eşi Elizabeth (Betty) Volkan, Cumhurbaşkanının Eşi Meral Akıncı ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ile Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Samani de hazır bulundu.

1457524287.jpg

1457524283.jpg

1457524286.jpg

1457524285.jpg