Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdiği Çin'in başkenti Pekin'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak ziyaret gerçekleştirdiği Çin'e geldi. Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak TSİ 00.00 sıralarında Pekin Havalimanı'na indi. Havalimanında Çinli yetkililer tarafından karşılanan Erdoğan ve beraberindeki heyet, daha sonra Çin'de gerçekleştirecekleri ziyaret sırasında ikamet edecekleri otele geçti. Devlet Başkanı Xi Erdoğan'a Çin ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra işadamları da eşlik edecek.

Çin'deki temasları kapsamında Halkın Kahramanları Anıtı'nı ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra Ulusal Halk Kongresi Başkanı Zhang Dejiang ve Başbakan Li Keqiang ile bir araya gelecek. Ziyaret kapsamında Pekin'de İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasındaki bazı anlaşmaların imzalanması öngörülüyor. Erdoğan Çin'deki temaslarını tamamlamasının ardından Endonezya'ya hareket edecek.