Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP mitingindeki patlamaya ilişkin, "Türkiye'de Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, demokrasimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili bir mesaj yayınladı. Mesaj Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinden yayınlandı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) mitingi esnasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların olduğunu derin bir teessürle öğrendiğini belirterek, "Türkiye'de Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, demokrasimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz ediyor" ifadelerine yer verdi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME VE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Erdoğan, "İstikrar ve güven ortamına gölge düşürmeye yönelik her türlü girişime karşı müteyakkız durumdaki devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır'daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı, hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarla ilgili ise, "Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.