Kabulde ilk sözü alan Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç, Atletizm Federasyonu’nun 26 Eylül’de başlayacak Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’na katılımı hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının hem Dr. Küçük’ün adının yaşatılması, hem de spor ambargosu altında bulunan gençlerinin önünün açılması olduğunu söyleyen Doğaç, dünyaca ünlü sporcuları ve antrenörleri adaya getirmek için çalışmaları olduğunu kaydetti.

Ülkenin mevcut iklim koşulları sebebiyle, bazı yabancı atletlerin ülkede kamp yapmaya geldiklerini anlatan Doğaç, Federasyonları’nın da bu yöndeki çalışma ve girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

Doğaç, çalışmaları için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan destek istedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, konuşmasında Dr. Fazıl Küçük Oyunları’nın önemine dikkat çekti.

Oyunların bazı sene yapılıp, bazı senlerde yapılmamasının üzücü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, etkinliğin bu yıl gerçekleştirilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Konu hakkında üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede sporun çeşitli dallarında bir çok sporcu olduğunu, bunların ambargolar altında olmasının üzücü olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, en kısa zamanda spor ambargolarının aşılmasını temenni ederek, Atletizm Federasyonu’nun girişimlerini desteklediklerini dile getirdi.