Başbakanlık’ta Bakanlar Kurulu salonunda yer alan toplantı saat 15.00 sıralarında başladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu yaklaşık 1 saat toplantıda kaldı. Eroğlu toplantıdan ayrıldıktan sonra, Kurul toplantısına, Başbakan Yorgancıoğlu başkanlığında devam edildi.

Cumhurbaşkanı Derviş  Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantının girişinde basına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açıklamasında, 2014 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısına özellikle katılmak istediğini belirterek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Bakanlar Kurulu’yla paylaşmak istediği bazı düşünceleri olduğunu, ayrıca yeni yılı kutlamak ve başarılar dilemek istediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, tatlısı ve acısıyla bir yılın daha geride kaldığına işaret ederek, yeni bir yıla girerken 2015’in 2014’ten daha güzel olması temennisinde bulundu.

Yeni yılda herkese sağlık dileyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, 2015’in daha az sorunlu, daha az sıkıntılı bir yıl olması ve herkesin ailesi ve çocuklarıyla mutlu bir yıl geçirmesini diledi.

Sağlık olduktan sonra diğer sorunların aşılabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “İnşallah 2015 yılı sorunların azaldığı bir yıl olur” şeklinde konuştu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, yılbaşının 2 gün sonra olması nedeniyle yılın son toplantısını bugüne aldıklarını belirterek, sorunları çözümlemek gibi bir sorumlulukları olduğunu, bugünkü toplantıda da bunun için çalışacaklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da, en son toplantı olması, hem de düşündüğü bazı şeyleri kendileriyle paylaşmak amacıyla bu toplantıya katılmak istediğini, kendilerinin de bunu seve seve kabul ettiğini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yeni yıla büyük umutlarla girilmesinin en büyük arzuları olduğunu ifade ederek, yeni yılda ve her zaman Kıbrıs Türk Halkı ile tüm dünya insanlarına sağlık, mutluluk dilediklerini kaydetti.

Sorunların her zaman olacağını, önemli olanın bu sorunları en kısa sürede çözmek olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, 2014’te olduğu gibi gelecek yıl da vatandaşların sorunlardan en az etkilenmesi için çalışacaklarını söyledi.

1419862409.jpg

1419862379.jpg