KITOB’un Girne merkez binasında saat 14:30’da gerçekleşen ziyarette Eroğlu, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ,  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, ziyaret için teşekkür etti.

Bir ada ülkesi olan KKTC’de turizmin ana sektör ve ülkenin  geleceği konumunda bulunduğunu ifade eden Aktığ, sektörün bütçe açığına yaklaşık 650 bin Dolar, istihdama ise 10 bin kişilik katkı sağladığına vurgu yaptı.

Aktığ, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sektörün sıkıntıları hakkında da bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da,  turizm ile eğitim sektörlerinin gelişiminde Başbakanlık yaptığı dönemde emeği bulunduğunu, her iki sektörün de ülke ekonomisi için önemli bir konumda olduğunu kaydetti.

Turizmde gelinen aşamada önemli gelişmeler kaydedilirken turistlerin direk olarak ülkeye gelişlerinde birtakım sıkıntı ve engellemelerle karşılaşmalarını arzu etmediklerini ifade eden Eroğlu, tüm bu engeller ortadan kalktığında ülkede yılın 12 ayı turizm yapılabileceğine işaret etti.

Hükümetlerin turizmin gelişimine katkılarda bulunması ve bütçeden sektöre daha çok pay ayırması gerektiğini belirten Eroğlu, ayrılan pay kısıldıkça ülke ekonomisi ile turizmcilerin gelirlerinin düşebileceğini söyledi.

Yeni dönemde sektöre bütçeden daha fazla kaynak aktarılmasını isteyen Eroğlu,  turizm işletmeleriyle tur operatörlerinin ancak bu şekilde ayakta kalabileceklerine vurgu yaptı.