Kıbrıs sorunuyla ilgili yeni gelişmelerin ele alınacağı toplantı saat 15.00 sıralarında başladı. Toplantıya Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı temsilcileri katılıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıya, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katılırken, UBP’yi milletvekilleri Ersan Saner ve Tahsin Ertuğruloğlu temsil ediyor.

Toplantıda genel başkanlara CTP-BG'den Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kutlay Erk; DP-UG'den Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na atanan genel sekreter Hasan Taçoy ile Serhat Kotak; TDP'den ise milletvekili Zeki Çeler ile Deniz Birinci eşlik ediyor.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun heyetinde ise Müsteşar Hasan Güngör, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar ve hukukçu Oğuzhan Hasipoğlu yer alıyor.
Toplantının ardından basına açıklama yapılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN MECLİS PLATFORMUYLA TOPLANTISI TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin oluşturduğu Meclis Platformu’nun Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdiği toplantı tamamlandı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan siyasi parti başkanlarının tümü, Rum Yönetimi’ne müzakere masasına dönmeleri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da basına açıklamalarda bulunuyor.