Kabulde ilk sözü alan Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, partilerinin ilk resmi ziyaretini Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yapığını söyledi.

Yeni kurulan partileri için geniş bir kitleyi topladıklarını ifade eden Tunalı, tabanlarını Kıbrıs konusunda bilinçlendirebilmek adına Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan bilgi almak istediklerini kaydetti.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda partilerinin kısa sürede adını duyurduğunu belirten Tunalı, her kesimi kucakladıklarını söyledi.

Tunalı, partilerinin kadrolarını oluşturduğunu, ülke yönetimi için tüm birimleriyle çalışmalar yaptıklarını anlattı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, parti kurmanın zor bir iş olduğuna değinerek, zorlukların yavaş yavaş üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Parti kurulurken yavaş ve kararlı adımlarla yürünmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, ayrıca yeni parti kurmanın sıkı bir çalışmayı gerektirdiğini de vurguladı.

Sosyal Demokrat Parti’nin hayırlı olmasını temenni eden  Cumhurbaşkanı Eroğlu, demokratik siyaset anlayışının hakim olduğu KKTC’de, Sosyal Demokrat Parti’nin de bundan böyle yer alacağını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni bir siyasi partinin, genellikle ülkede görülen bir eksikliğin doldurulması amacıyla kurulduğunu ifade ederek, Sosyal Demokrat Parti’nin kuruluşunu saygıyla karşıladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, partinin amacına ulaşmasını temenni etti.