Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bayraklara her zaman saygı duyan, Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarına sahip çıkmakla onur duyan bir kişi olduğunu” vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu yazılı açıklamasında, “bir köyde bayrakların üzerine serili olduğu, kendisinin de oturduğu bir masaya iyi niyetle, ikram amaçlı olarak konulan Kıbrıs işi böreklerin o anki fotoğrafının bazı çevreler tarafından istismar konusu yapılmasının üzüntü verici olduğunu”  belirtti.

Cumhurbaşkanı açıklamasında şunları kaydetti:

“Sadece siyasi yaşamım boyunca değil, kendimi bildim bileli millet, vatan ve bayrak sevgisine sahibim. Devletimize, Türk ve KKTC bayraklarına sahip çıkmam benim siyasetteki ana misyonlarımdan biridir.

Herkes bunu böyle bilir, böyle kabul ederken bir köyde bayrakların üzerine serili olduğu, benim de oturduğum masaya iyi niyetle, ikram amaçlı olarak, kaplar içinde konulan Kıbrıs işi böreklerin o anki fotoğrafının bazı çevreler tarafından istismar konusu yapılması üzüntü vericidir.

Böyle bir olay yaşanmıştır ancak hemen müdahale edilerek gereken düzenlemeler yapılmıştır.

Bazı çevrelerin siyasi çıkar amaçlı olarak bu konuyu yaymaya çalışmaları kendilerine fayda sağlamaz, ama devletimizin imajına zarar verir.

Ben, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bayraklarımıza, devletimize, vatanımıza sahip çıkarak halkımın istemleri çıkarları doğrultusunda ilerleyeceğim. Ben ve arkadaşlarımın üzerine, etkinliklerinde bayrak bulundurmayanlar, devlete ve bayraklarımıza sahip çıkmayanlar tarafından atılacak çamur iz bile bırakmaz.”