Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Saffet Çebi İlkoklu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. İnanıyorum ki bu seçimler istikrarı getirecek. Milli iradeye hep birlikte saygı duymamız gerekecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte oyunu Üsküdar Saffet Çebi İlkokulu'nda kullandı. Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, vatandaşların tezahüratları eşliğinde okula giriş yaptı. Erdoğan, sandık görevlileri ile selamlaştıktan sonra oy pusulasını alarak oyunu kullandı. Erdoğan'ın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da oylarını kullandı.

Daha sonra seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 54 milyon insan sandık başına gidiyor. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki istikrarın milletimiz için ülkemiz için ne kadar hayırlı olduğu ortadaydı. Ve bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacak. İnanıyorum ki bu seçimler istikrarı getirecek. Vatandaşımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradeye hep birlikte saygı duymamız gerekecek. Ben milletime bugün kullanacağı oylar için hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Bu yolda emeği olan YSK başta olmak üzere il ve ilçe kurumları ve sandık başında olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Erdoğan, açıklamalarının ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterisi arasında okuldan ayrıldı.