Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kapatılmasını doğru bulmadığını belirterek "Fakat bu partilerin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir diyorum. Fert fert, birey birey. Burada Anayasa'nın 14. Maddesi çok şeyler sağlıyor" dedi.

Çin ve Endonezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler öncesi Ankara Esenboğa havalimanında basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"TÜZEL KİŞİYLE UĞRAŞMANIN ANLAMI YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kandille arasına mesafe koymayan siyasetçiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmelidir" açıklaması hatırlatıldı.

Erdoğan da bunun üzerine, şöyle konuştu: "Bu konuda benim tabi önce yapmış olduğum açıklamalar var. Ben çok açık, net şuanda bulunduğum Cumhurbaşkanlığı makamında da bu düşüncemi koruyorum. Oda şudur, ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum fakat bu partilerin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir diyorum. Fert fert, birey birey. Burada Anayasa'nın 14. Maddesi çok şeyler sağlıyor. Eğer bu yeterli değilse dokunulmazlık zırhından bunları sıyırmak suretiyle bunların bedelini şu açıklamaları yapanlar, terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, "biz sırtımızı, şuraya buraya dayıyoruz" diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidir. Ama partinin kapatılmasını asla doğru bulmuyorum. Bir partiyi kapatırsınız bir başka parti açılır. Fakat yönetenler, aktörler çok çok önemli. Yani biz gerçek kişileri bu konuda muhatap almalıyız. Tüzel kişiyle uğraşmanın anlamı yok. Onun içinde gerçek kişilere yönelik Parlamento bence gerekli değerlendirmelerini yapmalı bunları dokunulmazlık zırhından arındırmak suretiyle de "terör örgütüyle iş mi tutuyorsun, senin sırtını dayadığın yer terör örgütü mü?" bunun bedelini ödeyeceksin ve bunu ödemeli. Yapılması gereken budur diye düşünüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle son verdi: "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun diyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle Çin'e gitti.