Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile yaptığı haftalık olağan görüşmede, Kıbrıs sorununun yanı sıra, ülke gündemine ilişkin konuların ele alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmede, Zeytinlik köyünde çevre sorununa yol açacak yapılaşma girişimlerini gündeme getirerek, hükümetin bu konuda acilen önlem almasını istedi.

Cumhurbaşkanı’nın kaygısını paylaştıklarını belirten Başbakan ve Başbakan Yardımcısı, bu konuda gerekli adımları atacaklarını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Akıncı, geçmiş hükümet döneminde Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen, Akıncılar köyü askeri kontrol noktasından geçilmeksizin ulaşımı sağlayacak yeni yol ile ilgili çalışmaların da aksamamasının önemini vurguladı.

Başbakan Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş da, başlatılan çalışmanın kesintiye uğramadan devam etmesi için gerekeni yapacaklarını dile getirdiler.