Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Milletin her bir ferdinin kendisi ve çocukları için öğretmenlere şükran borcu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İlk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz" dedi.

"İNSAN YETİŞTİRMEK AYNI ZAMANDA BİR MEDENİYET VE KÜLTÜR İNŞASIDIR"

Türkiye'de saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler ve ilim adamlarının geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilme ve öğrenmenin insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliği olduğunu kaydetti. Erdoğan, öğretmenlerin bu vasfı uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükellef olduğunu belirterek, "Dolayısıyla öğretmen, evet, öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir, öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİNE ULAŞMASINDA ÖĞRETMELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Bu nedenle geleceğe hedeflere ulaşabilme konusunda en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü işaret eden Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır" dedi.

Türk milletinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemiştir, affetmeyecektir. Esasen öğretmenlik, sadece ücreti için, imkanı için yapılacak bir meslek kesinlikle değildir. Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e "başöğretmenlik" unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."