Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Onurer’i aday göstereceğini açıkladı.

KSP’nin adayı, bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nda (KTÖS) düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci, Merkez Komitesi üyesi Mustafa Onurer ve Kazım Öngen’le birlikte düzenlediği basın toplantısında adaylarının “Egemen halk bağımsız Kıbrıs” ana sloganıyla Mustafa Onurer olacağını söyledi.

KSP Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer konuşmasında, seçilecek cumhurbaşkanının görüşmeci olacağını ve Kıbrıs Türk halkı adına görüşmecilik görevini yürüteceğini dile getirerek, “Şimdiye kadar gelmiş geçmiş cumhurbaşkanlarının halka bir şey sorduğunu duydunuz mu? Ya da görüşme masasında Anastasiadis ile ne konuşacağını konusunda danıştığını duydunuz mu? Görmedik, duymadık değil mi?” diye konuştu.

“Kendi ekonomisine, askerine, polisine, itfaiyesine egemen olmayan bir devletin egemen olmadığını” belirten Onurer, “Egemen olmayan bir devletin Cumhurbaşkanı, gücünü halkından, ülkesinin egemen yapısından değil de, sömürgeci devletten alıyorsa o cumhurbaşkanının son Osmanlı Padişahı kadar hükmü vardır” ifadelerini kullandı.

Onurer, böylesi bir ülkede ilk yapılması gereken şeyin bu “sömürgeci” ilişkiyi sonlandırmak olduğunu ileri sürdü.

Onurer, KSP’nin gerçekleri haykırmak, halktan alacağı güçle yapıya değiştirmek ve halkın egemen olacağı bir ülke yaratma mücadelesini ileriye götürmek için aday olduğunu söyledi.

Basın toplantısında “Egemen halk bağımsız Kıbrıs” sloganıyla hazırlanan “2015 Cumhurbaşkanlığı Seçim Manifestosu” da basınla paylaşıldı.