İzcan, yaptığı yazılı açıklamada, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde gelinen son aşamayı değerlendiren İzcan, tarafların niyetinin sorunu çözmek olmadığını; esas niyetin zamana oynayarak birbirini suçlamak olduğunu ileri sürdü.

İzcan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde iki devletli çözümden bahsettiğini ve Türk Dışişleri’nin Kıbrıs sorunu ile ilgili politikasının geçmişten bir farkı olmadığının bir kez daha ortaya çıktığı görüşünü dile getirdi.

“Cumhurbaşkanı Eroğlu ve ekibinin de Türk Dışişleri’nin belirlediği politikanın sözcüsü olduğunu” ileri süren İzcan, şöyle devam etti:

“2015 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak için birbiri ile yarışanlar aynı politikanın temsilcileridirler. Ne Sayın Özersay ne de Sayın Nami sorunun çözümü konusunda farklı bir politika izlememektedirler. Güven artırıcı önlemler ve Maraş konusunda da Türk Dışişlerinin belirlediği politikaları savunmaktadırlar. Kıbrıs Türk toplumunun çözüme inancı ve motivasyonu kalmamıştır.”

Bu politikalarla çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını da ileri süren İzcan, “BKP, gelinen aşamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Ankara’nın belirlediği siyaseti değil’, Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını koruyacak, güven artırıcı önlemleri hayata geçirebilecek cesareti gösterecek ve sorununun çözümü yönünde yeni bir ivme ve motivasyon yaratacak bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi için çözüm ve barış yanlıları ile birlikte hareket edecektir. Ülkemizin ve insanımızın çözüm ve barış umudunu yeniden canlandırmak için bu şarttır” dedi.