Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın komisyon üyelerinin tarafsızlık ve adillik ilkelerine gösterdikleri hassasiyet için memnuniyetini dile getirdiği kaydedildi.

AKINCI: "GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR İMKAN"

Açıklamaya göre, ülkenin uluslararası çapta başarılara imza atan yeteneklerini sürekli olarak takip ettiğini dile getiren Akıncı, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, gençlerimizin eğitim ve yeteneklerini toplumla paylaşmaları için önemli bir imkan yaratacak” dedi.
 
Sınavı Komisyon üyeleri de ziyarette, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın ülkeye kazandırılması yönündeki girişimlerin tamamlanması yönündeki kararlı tutumu için Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkür etti.

Komisyon üyeleri, Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ülkeye örnek oluşturacak nitelikte bir sınav sistemini uygulamaktan da mutlu olduklarını belirtti.

Açıklamada, tüzük gereği klasik müzik konusunda uzman ve yetkin beş kişiden oluşan Kabul Sınavı Komisyonu’nun; sanat yaşamlarını Türkiye, İngiltere ve Almanya’da uzun yıllardan beri devam ettiren Kıbrıslı Türk müzisyenlerden Şef Ali Hoca, Konzertmeister Nihat Ağdaç, Senfoni Orkestrası Koordinatörü ve Korno sanatçısı Mustafa Kofalı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel Sanatçısı Hakan Cem ve Köln Radyo Senfoni Orkestrası emekli Viyola Sanatçısı Yalkın Aksoy’dan oluştuğu kaydedildi.

37 BAŞVURU VAR

KKTC’de yayımlanan tüm günlük gazetelerde duyurusu yapılan sınava girmek için toplam 37 adayın başvuruda bulunduğu belirtilen açıklamada, adayların performanslarının kamera ile kayıt altına alınan sınavda, performans sergileme sırasının da kurayla belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, sınavda, adayların kimliklerinin gizli tutularak, jüri adayların performansının bir perdenin ardından dinleyerek, akademik kriterleri esas alarak objektif değerlendirmede bulunulduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada sınav sonuçlarının kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağı da bildirildi.