İbrahim Diran

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’de Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi açmasına ilişkin onay yasa tasarısının görüşülmesi sırasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak dün gece yaptığı görüşme çağrısının ardından bugün Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya geldi.

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün katılmadığı Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantıda Meclis Başkanı Sibel Siber de yer aldı.

Toplantıya, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit katıldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Sözcü Barış Burcu ve Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün gece yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülen ve kamuoyunda tartışmalara yol açan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Antlaşmanın Onaylanmasının Uygun  Bulunmasına  İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”nın oylamasının ertelenmesini istemiş ve Meclis’te temsil edilen partilerin başkanlarını bugün Cumhurbaşkanlığı’nda toplantıya çağırmıştı.