Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. kuruluş yıldönümü İskele’de de coşkuyla kutlandı.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele’deki törenler, Atatürk Anıtı ile Ecevit Meydanı’nda yer aldı.

Atatürk Anıtı önünde protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlandı.

İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen tören ise İskele Kaymakam Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak’ın tören birliği ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu yaptı.

KKTC’nin 33. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Beyazoğlu, Cumhuriyetin; Kıbrıs Türk halkı ile Anavatan Türkiye’nin omuz omuza zulüm ve haksızlığa karşı verdiği özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığı olduğunu vurguladı.

Beyazoğlu, Kıbrıs Türk halkının, ortaklık cumhuriyetinden Rumlar tarafından silah zoruyla atıldıktan sonra kendi yönetimini kurduğunu belirterek, Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Raif Denktaş ve tüm şehitleri rahmetle andı, dünya var oldukça Kıbrıs’ta Türk varlığının devam edeceğini kaydetti.

TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu da, bugünlere kolay gelmediklerini belirterek, Kıbrıs Türkü ve mücahidi olarak bugünlere nasıl geldiklerini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 33. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

1479211991.jpg

“Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi KKTC sonsuza dek yaşayacak ve bayraklarımız gururla dalgalanacaktır” diyen Sadıkoğlu, mesajını; Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk çocuklarına. Şimdi bu eser hepimizindir. Dağ Başını Duman Almış Yürüyelim Arkadaşlar'” sözleriyle tamamladı.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteriler sundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. yıldönümü kutlamaları resmigeçit ve İskele Belediyesi tarafından İskele Belediye Gazinosu’ndaki kutlama kokteyli ile son buldu.

Törenlere, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakam muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

1479211990.jpg

1479211989.jpg