Gazetecilere Özgürlük Platformu üyeleri, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını Cumhuriyet Gazetesi önünde protesto etti. Gazete önündeki basın açıklamasında Can Dündar ve Erdem Gül'ün cezaevinden gönderdiği mektuplar da okundu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinin ardından karara tepkiler sürüyor. Cevahir AVM önünde toplanan Gazetecilere Özgürlük Platformu üyesi bir grup, ellerindeki pankart ve afişlerle Cumhuriyet Gazetesi'ne yürüdü. Sloganlar atarak gazetenin bulunduğu bina önüne kadar ilerleyen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Kadri Gürsel yaptığı açıklamada, "Can Dündar ve Erdem Gül ne yasal ne de meşru olan bir dış politikanın en karanlık yüzlerinden birini teşhir ederek vatandaşların kendilerinden gizlenen gerçekler hakkında bilgilenmesini mümkün kılmışlardır. Can Dündar, Erdem Gül ve gazeteleri Cumhuriyet'in yayınladığı bu haber sayesinde insanlar bu haber sayesinde daha sağlıklı siyasi tercihler yapma imkanına kavuşmuşlardır. İnsanlar bu imkanı kullanırlar ya da kullanmazlar bu onların bileceği iştir. Ancak gazetecilik de gazetecilerin bildiği iştir. Gazetecilik gazetecilere bırakılmalıdır. Gazeteciler mesleklerini icra etmekte özgür olmalıdır. Burada, Cumhuriyet Gazetesi'nin önünde gazeteciliğe yapılan bu son saldırının siyasi sorumlularını Can Dündar, Erdem Gül'ü bir an serbest bırakarak Türkiye'ye daha fazla zarar vermemeye çağırıyoruz" dedi.

Protesto yürüyüşüne Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Chirstophe Deloire de destek verdi. Basın açıklamasının ardından toplanan gruba hitap eden Deloire, Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda gerileme yaşandığını iddia etti. Basın açıklamasının akabinde Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün gönderdiği mektuplar da okundu. Okunan mektuplarda tutuklu Dündar ve Gül'ün cezaevinde ilk iki günde yaşadıklarını kaleme aldığı gözlendi.

Cumhuriyet Gazetesi önünde protesto

Cumhuriyet Gazetesi önünde protesto