Siber bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kaptan, kabulde yaptığı konuşmada, ziyaret nedenlerinin maddi kaynak gerektirmeyen ancak birçok sorunun çözülmesini sağlayacak yasaların Meclis’ten geçirilmesi talebinde bulunmak olduğunu söyledi.

Talep ettikleri yasa değişikliklerinden bazılarını örnek veren Kaptan, Sosyal Sigortalar Yasası’ndaki değişiklilerle tek sosyal güvenliğe geçişlerin düzenleneceğini; Şehir Planlama Dairesi Yasası’ndaki değişiklikle mevcut personelin kadrolanacağını ve İhtiyat Sandığı Yasası’ndaki değişiklikle sendikanın yönetime girebileceklerini anlattı.

Kaptan, konuşmasını sonunda milletvekillerine dağıtılmak üzere hazırladığı ve taleplerini içeren dosyaları Siber’e teslim etti. Kaptan ayrıca Siber’e, Cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olması dileğinde bulundu.

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, ülkenin, tüm kesimleriyle bir bütün olduğuna işaret ederek, “Sorunlarımıza ancak biz çare bulabiliriz” dedi.

Sorunları çözmek için diyaloğun şart olduğunu kaydeden Siber, sivil toplum örgütlerinin kendi sorunları için öneriler sunarken, toplum sorunlarına çözüm bulunmasına da katkı sağladığını dile getirdi.

Siber, bazı sorunların çözümü için kaynak gerektiğini ama kaynak gerektirmeyen sorunlar da olduğunu kaydetti.

Sibel Siber, önerileri milletvekillerine ileteceğini belirtti.