Ankara’da temaslar yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başkanlık Divanı heyeti,  Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun davetiyle Bursa'yı da ziyaret etti.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Siber ve heyetiyle bir araya gelen Bursa Valisi  Karaloğlu, Cumhuriyet Meclisi heyetini Bursa'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.

Bursa hakkında heyete bilgi veren Karaloğlu, karşılıklı ziyaretlerin dostluğu, dayanışmayı artırdığını ve işbirliği olanaklarını güçlendirdiğini söyledi.

Siber de, heyete gösterilen ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek en iyi iletişim yolunun herzaman ifade edildiği gibi yüzyüze iletişim olduğunu söyledi ve bu tür karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Bursa'ya günübirlik ziyaret gerçekleştiren heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile de biraraya geldi. Meclis heyetine, Bursa'nın tarihi ve kültürel eserleri de tanıtıldı. Şehrin tarihinin, kültürel ve sosyal geçmişinin sergilendiği Bursa Kent Müzesi ile ilgili bilgi alan Siber ve heyeti, KKTC'deki şehirlerde de böyle müzelerin açılmasını  hedeflediklerini belirtti.

Konuyla ilgili  her türlü katkı ve deneyimlerini  paylaşmaya hazır olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ise, Türkiye'nin birçok şehrinde kent müzeleri açıldığını ve bu konudaki bilgi birikimlerini paylaştıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin  sağlıklı şehir hedefiyle gıda güvenliğine de büyük önem verdiğini belirtti. Aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlardaki öncü çalışmaları nedeniyle bir marka kent yarattıklarına vurgu yaptı.

Siber de divan heyetiyle birlikte ziyaret ettikleri Bursa'nın her yönüyle gelişmiş yapısından çok etkilendiklerini belirtti.

1455184812.jpg

1455184823.jpg