6 YILDIR ATIL DURUMDA:Cemil Erdenay ve Hasan Camcıoğlu’nun Kalkınma Bankası’na borçlanarak 2007 yılında yaptırdığı West Queen Resort Otel 2008 yılında mali sıkıntılar nedeniyle kapatıldı. Erdenay ve Camcıoğlu’nun Kalkınma Bankası’na olan borcuna karşılık bu otelin alınıp yaşlı bakım evi olarak kullanılması projesinin kabul edilip Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanmasına rağmen otel hala atıl durumda

REHABİLİTASYON MERKEZİ İDDİASI: 6 yıldır atıl durumda kalan West Queen Resort Otel’in Türkiye’de bulunan özel bir şirket tarafından Rehabilitasyon Merkezi yapılmak istendiği ve bu doğrultu da çalışmaları TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın yaptığı konuşuluyor. Ancak Çakıcı bu iddiaları yalanlayarak rehabilitasyon merkezinin şu an da sadece akıllarda bir düşünce olduğunu söyledi

Ceren ÖZBİL

Kalkanlı’da 2007 yılında hizmete giren ve sadece bir yıl faaliyete kalan West Queen Resort Otel 6 yıldır atılı bir şekilde duruyor. Cemil Erdenay ve Hasan Camcıoğlu’nun Kalkınma Bankası’na borçlanarak yaptırdığı otel 2008 yılında mali sıkıntılar nedeniyle kapatıldı.

2013 yılında iki ortağın Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yaptığı “Otel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından biz Kalkınma Bankası’na olan borcumuz karşılığında alınsın ve devlete yaşlı bakım evi ya da hastane yapılmak üzere devredilmesi” teklifi kabul edildi. Elçilik tarafından kabul edilen öneri Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandı. 2013 yılının Mayıs ayında Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın ardından Cemil Erdenay ve Hasan Camcıoğlu otelin devlete yaşlı bakım evi olarak devredilmesi için gerekli işlemleri tamamladı. Ancak devlet tarafından adım atılmadı.

Ortada kaldı

Cemil Erdenay ve Hasan Camcıoğlu’na İrsen Küçük kabinesi tarafından torpil yapıldığı iddiasıyla Bakanlar Kurulu kararının iptal edileceği gündeme geldi. Ancak ne karar iptal edildi ve ne de otelin yaşlı bakım evine dönüştürülmesi için gerekli işlemler tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ortakların talebi üzerine 23 Temmuz 2013 yılında gönderdiği yazı da Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmediği açıkladı.

Gündemde rehabilitasyon merkezi…

6 yıldır atıl durumda kalan otelin şimdi ise Türkiye’den gelecek özel bir şirket tarafından Rehabilitasyon Merkezi yapılmak istendiği ve bu doğrultu da çalışmaları TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın yaptığı konuşuluyor. Havadis’e konuşan Çakıcı iddiaları yalanladı ve Rehabilitasyon Merkezi konusunun sadece kafalarda olan bir düşünce olup bu konuda çalışma yapılmadığını anlattı.

Erdenay: 2007’de faaliyete geçtik

West Queen Resort Otel ortaklarından Cemil Erdenay, bölgeye ODTÜ’nün kampus açma kararı almasının ardından otel yapmak için girişim yaptıklarını anlattı. Dönemin Turizm Bakanı Serdar Denktaş’ın bu projeye çok sıcak baktığını ve kendilerine yer bile gösterdiğini ifade eden Erdenay, 2005 yılında yapımına başlanan otelin 2007 yılında tamamlandığını söyledi. Erdenay, 2007 yılında ODTÜ’ye gelen öğrencilerin ailelerini yerleştirecek otel olmaması nedeniyle kendilerine “Otelin açın ve cüzi bir miktara aileleri barındırın” teklifi yapıldığını belirterek bu teklifi kabul ettiklerini ve 15 gün aileleri güzel bir şekilde ağırladıklarını söyledi.

“CTP partizanlık yaptı”

UBP’li göründükleri için CTP’nin kendilerine hiçbir destekte bulunmadığını ifade eden Erdenay, kumarhane izni almak istediklerini ancak okula yakın olması nedeniyle verilmediğini söyledi.

“3 ay içinde yurt yapıldı”

ODTÜ’ye gelecek 120 öğrenci için kalacak yer olmadığını belirten Erdenay bu öğrencilerin otele yönlendirilmesi için girişin yaptıklarını ve elçiliğe kadar yazı yazdıklarını anlattı.
Erdenay ancak yine öğrencilerin otele yönlendirilmediğini ve 3 ay içinde yurt yapılarak öğrencilerin burada barındırıldığını söyledi.

“Borç yükseldikçe yükseldi”

Oteli yaparken Kalkınma Bankası’na borçlandıklarını anlatan Erdenay, otelde işler yolunda gitmedikçe borçların yükseldiğini ve bu nedenle oteli devretmek istediklerini ifade etti. Erdenay şu şekilde konuştu:

“Bizim borç yükseldikçe yükseldi. Yaşlılar evi ve hastane projelerini duyduk. Dedik ki en azından borçtan kurtuluruz binayı devlete verelim ya hastane ya da yaşlılar evi olarak kullanılsın.
O dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel’e görüştük. Lapta’daki Huzur Evi yıkılmak üzereydi. Geçici olarak bir otel kiralamıştı ve ayda 40 ya da 50 bin TL ödüyordu. Bunu duyunca gidip elçilikle görüştüm. Oteli alıp borcumu sıfırlamalarını ve yaşlı bakımı evi olarak kullanmalarını önerdim. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kabul edildi.

Kalkınma Bankasına olan borç elçilik tarafından ödenecekti ve otel de yaşlı bakım evi yapılmak üzere Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı’na hediye edilecekti. Bakanlar Kurulu da onayladı.

“Biz gerekli işlemleri yaptık”

Bakanlar Kurulu kararının ardından gerekli işlemleri yaptıklarını anlatan Erdenay ancak hükümet tarafından hiçbir adım atılmadığını söyledi. Erdenay 49 yıllık kira sözleşmesini iptal ettiklerini ancak devletin gerekli işlemleri yapmaması nedeniyle Kalkınma Bankası’na olan borçlarının hala durup her geçen gün faiz eklendiğini belirtti.

“Ne iptal edildi ne işlemler yapıldı”

Devletin oteli yaşlı balkım evi yapmak için gerekli işlemleri tamamlamadığını anlatan Erdenay, ancak Bakanlar Kurulu’nun 2013 yılının Mayıs ayında aldığı kararı da iptal etmediğini belirtti.
Cemil Erdenay, kararın iptal edildiği söylentileri üzerine Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yazı yazdığını ve bu yazı karşısında kararın iptal edilmediğini öğrendiğini kaydetti. Elçiliğin yaptığı projelerin eğer 8 ay parasını kullanılmazsa yılsonu geri döndüğünü söyleyen Erdenay “5 milyon TL’lik borcum 7 milyon TL oldu” dedi.

belge1654.jpg

belge8975.jpg