Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının hafta sonunda Haspolat’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Hazırlık Sınıfı’nda kimsenin olmadığı bir anda Özge Şendur, Şeyma Barutçu, Büşra Karadağ ve Sibel Aker’e ait cüzdanları çantalarından alarak çaldığını söyledi.

Polis, çalınan cüzdanlardan üçünün bulunduğunu, ancak Şendur’a ait cüzdanın bulunamadığını belirtti. 

Kleptomani bulgusuna rastlanmadı

Meseleyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının mahkeme emri gereği Barış, Ruh ve Sinir Hastanesi’nde yapılan muayenesinde iddia ettiği kleptomani hastalığına dair bir bulguya rastlanmadığı yönünde rapor temin ettiğini söyledi. Polis, zanlı aleyhine getirilen davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine ve 3 bin TL nakdi teminat yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.