Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Dürüst, Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında, Başbakan ve bakanları Cypfruvex’in işleyişi ve durumu hakkında bilgilendirmek amacı ile böylesi bir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC ekonomisinin en önemli ve en can alıcı ürünlerinden birisi olan narenciyenin satışı ve üreticilerin ürün bedellerinin karşılığını alabildikleri yer olması dolayısıyla Cypfruvex’in KKTC için çok önemli bir tesis olduğunun altını çizdi.

Paketleme tesislerinin de birkaç gün önce hayata geçirildiğini belirten Dürüst, usare (sıkma) tesislerinin de yoğun bir şekilde çalışır durumda olduğunu görmekten duyduğu heyecanı dile getirdi.

Dürüst, “Görüyorum ki, Yönetim Kurulu olarak Cypfruvex’in daha da geliştirilmesi ve daha iyi bir sisteme kavuşturulması adına her türlü ihracat girişimi dahil olmak üzere gerek king, mandora gerek yafa ya da greyfurt ürünlerinin işlenmesi noktasında çok hareketli bir dönem yaşanmaktadır. Yönetim Kurulumuzun bana verdiği bilgiler doğrultusunda, özellikle king, mandora, greyfurt ve limon ürünlerinde, daha önceki yıllarda dillendirilen ürünlerin dalında kalacağı tehlikesinin bu yıl söz konusu olmayacağıdır” dedi.

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti olarak üreticilerin ürettikleri ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için her türlü çalışmanın ve çabanın ortaya konduğunu belirten Bakan Dürüst, “Bu yıl işlerin iyi gittiği yönünde güzel duyumlar almaktayız. Her ne kadar dış dünyada yaşanan siyasi bir takım gelişmelerin olumsuz yansımalarını zaman zaman hissetsek bile şu an durum gayet iyiye gidiyor” dedi.

Bakan Dürüst, Cypfruvex rekoltelerinin 100 bin tona ulaştığını belirterek, Cypfruvex’in ne denli doğru yolda olduğunun da göstergesi olduğuna dikkati çekerek, Başta Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere, çalışan, emek veren tüm Cypfruvex çalışanlarına teşekkür etti.

Cypfruvex Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Saygılı da konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakanlar Kurulu üyelerini tesise davet etti.

Saygılı, çalışmalarının üreticilerin mağdur edilmemesi, sektörün canlı tutulmasına yönelik olduğunu dile getirerek, Yönetim Kurulu üyelerinin gönüllü ve üreticiler ile sektörün devamlılığına yönelik çalıştığını söyledi.