İstanbul Maltepe'de bulunan Kara Kuvvetleri Dikim Evi Komutanlığı önünde toplanan kalabalık grup, terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler için D-100 karayolunu bir süre trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eyleme sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası (Türk Harb-İş) üyesi yaklaşık bin kişi Maltepe'de bulunan Kara Kuvvetleri Dikim Evi Komutanlığı önünde bir araya geldi. Grup Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler için eylem yaptı. D-100 karayolunu bir süre trafiğe kapatan grup, dev Türk bayrağıyla yürüdü. Maltepe Kara Kuvvetleri Dikim Evi Komutanlığı önünde toplanan Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası üyesi yaklaşık bin kişi artan terör olaylarını protesto etti. Sloganlar eşliğinde dev bir Türk bayrağı açan gruba askeri dikim evi çalışanları da destek verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Türk Harb-iş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Emin Gödek, "Dağlarca'daki hain PKK saldırısında 16 askerimiz şehit olurken, pek çok vatan evladı da yaralanmıştır. Ülkemizi bir kez daha terörün çirkin yüzü ile karşı karşıya bırakmışlardır. Buraya gelirken bir acı haber daha aldık. Iğdır'da 13 polisimiz şehit olmuş. PKK 13 vatan evladına daha mermi sıkmıştır. Buradan o kalleşleri lanetliyorum ama hain terör örgütü bilmelidir ki bu saldırılar ile amaçladığı alçakça hiç emele ulaşamayacaktır. Biz buradan şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet ailelerine ise sabırlar diliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından yaklaşık bin kişilik grup D-100 karayoluna çıkarak bir süre yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen sürücüler de korna çalarak eyleme destek verdi. Yürüyüşün ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

D-100 Karayolunda ’terör’ protestosu