Hüseyin Çiçek

Gazimağusa-Karpaz anayolu üzerinde bulunan Kumyalı yakınlarındaki kavşakta, birçok ölümlü kaza meydana gelmesine rağmen bölgeye henüz bir hız tespit radarı yerleştirilmemesi vatandaşların tepkisine yol açtı.

Kumyalı Muhtarı Yaşar Demir, Mehmetçik Kavşağı ile Kumyalı köy girişi arasında bugüne kadar onlarca ölümlü trafik kazası meydana gelmesine rağmen ve birçok kez dilekçe vermelerine rağmen yol üzerine bir türlü hız tespit kamerası yerleştirilmediğini söyledi. Sadece hız tespit kamerası olduğuna dair bir uyarı levhasının yola yerleştirildiğini belirten Demir, radarın bir türlü monte edilmediğini ve kavşak üzerinde ölüm tehlikesinin devam ettiğini ifade etti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve Karayolları Dairesi’ne çağrıda bulunan muhtar, sorunun çözümü yönünde adım atılmasını istedi. Ülkede birçok yerde hiç gerek yokken dikilen hız tespit kameraları olduğunu belirten Demir, “Burada canlar gidiyor. Ama bir yetkili kılını kıpırdatmıyor. Bir radar monte etmiyor” dedi.  

Kaç kişinin daha ölmesi gerek?

Bölge halkıda bölgeye hız tespit kamerası konulmamasına tepki gösterdi. Bu yolda trafiğe birçok canı kurban verdiklerini belirten bölge sakinleri, henüz bir radar yerleştirilmemesi karşısında, “Önlem alınması için daha kaç kişinin ölmesi lazım” diyerek tepkilerini dile getirdi. Yol üzerine hız tespit kamerası konmasının zaruri olduğunu belirten bölge sakinleri, yetkililerin çağrılarına kulak vermemesi durumunda eylem yapacaklarını da aktardı.

Coşkun babası ve amcasını kaybetmişti

Ölüm yolu olarak nitelendirilen bölgede hatırlanacağı üzere Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un babası Seyithan Coşkun ile amcası İdris Coşkun’da 11 Ağustos 2014 tarihinde geçirdikleri feci trafik kazası sonucu yaşamlarını yitirmişti.