Doğu Akdeniz Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Doğa Okulları’nın Metal Yapı Konut’un sahibi Ömer Saçaklıoğlu’na satıldığı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığını sordu. 

DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında Doğa Okulları’na satılan Doğu Akdeniz Üniversitesi İlkokul ve Koleji’nin, 2016 Ocak ayında bir ticari anlaşma ile Nişantaşı Üniversitesi’ne satıldığı anımsatılarak, yetkililere bazı sorular yöneltildi.

“BU EL DEĞİŞTİRMELER DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK?”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gelinen noktada yorum yapmadan bazı sorular sormak istiyoruz:

Bu durumda DAİ-DAK 2016 yılı içinde ikinci kez mi el değiştirmiş oluyor? Bu satış Türkiye’de yaşanan çalkantılarla mı ilgilidir?

Eğer bu satış bu çalkantılarla ilgili değilse eğitimin metalaştırılması, çocuklarımızın birer ticari mal gibi şirketler arası alışverişin parçası olması ve kâr uğruna gelecekleri ile oynanmasının yeni bir adımı mı? Bu el değiştirmeler daha ne kadar devam edecek?

2011 yılında okullarımız peşkeş çekildiği zaman DAÜ’yü yönetenler, ülkeyi yönetenler bugün gelinen nokta hakkında ne düşünüyorlar?

Bütün bu gelişmeler karşısında mevcut DAÜ yönetimi ve hükümet herhangi bir adım atmayı, velileri ve kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor mu?

Bütün bu sorulara cevap beklemenin Kıbrıs Türk halkı, DAÜ ve DAÜ-SEN’in en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz. “