Polis tarafından, Girne’deki bir marketin park yerinde bulunan kiralık araç içerisinde yapılan arama sonucu ele geçirilen 24 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklu bulunan Ergün Damla (E-47) ile Ben James Hines (E-21) dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlıların 24-28 Ekim tarihleri arasında Girne ve Lefkoşa’da meydana gelen 24 gram uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarını işledikleri belirtildi. Polis, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Polis, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. İddia makamı zanlıların işledikleri suçların ağır ceza kapsamına giren suçlar olduğunu ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. Girne’de bir marketin park yerinde kiralık araç içerisinde yapılan aramada 24 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirilmiş, zanlılar tutuklanmıştı. Uyuşturucu maddenin 24 Ekim tarihinde zanlı Ergün Damla tarafından Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ithal edildiği belirtilmişti.